Energie-investeringsaftrek regeling (EIA)

Indulite heeft haar armaturen laten meten en keuren bij DIAL GmbH. De rapportage van deze Indulite armaturen zorgen dat de armaturen voldoen aan gestelde eisen in de Energielijst, zie maatregel code 210506 onder “Verlichten” / “LED-verlichtingssysteem”, bladzijde 23.

Indulite adviseert en ondersteunt bij het aanvragen van deze fiscale subsidie.

Rijksdienst voor Ondernemend Nederland

In opdracht van het ministerie van Economische Zaken

De Energie-investeringsaftrek (EIA) is een fiscale regeling waarmee de overheid u ondersteunt bij investeringen in energiebesparende bedrijfsmiddelen en duurzame energie. Wanneer u gebruik maakt van EIA heeft u als ondernemer dubbel voordeel: uw energiekosten gaan omlaag én u betaalt minder belasting. In deze brochure leest u welke bedrijfsmiddelen in aanmerking komen voor EIA en hoe de regeling werkt.

Waarom energiebesparing en duurzame energie?

Voor het opwekken van energie worden nu vaak fossiele brandstoffen gebruikt. Dit veroorzaakt CO2- en andere emissies die bijdragen aan het klimaatprobleem. Bovendien is de voorraad fossiele brandstoffen eindig. De overheid stimuleert een duurzame energiehuishouding zodat we ook op de lange termijn over schone en betaalbare energie beschikken. Het belastingvoordeel dat u via EIA verkrijgt, zorgt ervoor dat u gemakkelijker kunt investeren in energiebesparende bedrijfsmiddelen en duurzame energie.

Het voordeel van EIA

Met EIA kunt u 55,5% van de investeringskosten van energiebesparende bedrijfsmiddelen aftrekken van de fiscale winst, bovenop uw gebruikelijke afschrijving. Daardoor betaalt u minder inkomstenbelasting of vennootschapsbelasting.

Download hier de Energielijst 2017